ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Με τα συστήματα συναγερμού κατοικιών τα οποία διαθέτουμε, καλύπτουμε όλες τις ανάγκες και διασφαλίζουμε την κάλυψη της κατοικίας σας.

Με τα συστήματα συναγερμού επαγγελματικών χώρων τα οποία διαθέτουμε, καλύπτουμε όλες τις ανάγκες και διασφαλίζουμε την κάλυψη του επαγγελματικού χώρου σας

Τα συστήματα καταγραφής, παρακολούθησης και απομακρυσμένης μετάδοσης (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ HD) αποτελούν έναν από τους τρόπους επιτήρησης χώρων

Ο Άγιος Στέφανος (παλαιότερα γνωστός ως Νέο Μπογιάτι) είναι έδρα του Δήμου Διονύσου της Ανατολικής Αττικής, τον οποίο συναποτελούν το Κρυονέρι, η Ροδόπολη, η Σταμάτα, ο Διόνυσος και η Δροσιά. Ο οικισμός έχει πληθυσμό 9.892 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, καταλαμβάνει έκταση 8,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται κτισμένος σε υψόμετρο 380 μ. Απέχει από την Κηφισιά 10 χιλιόμετρα, από το Καπανδρίτι 5 χιλιόμετρα και από τον Μαραθώνα 8 χιλιόμετρα.

Η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου περιλαμβάνει τον οικισμό Πευκόφυτο, με πληθυσμό 123 μόνιμους κατοίκους. Ο συνολικός πληθυσμός της δημοτικής ενότητας ανέρχεται σε 10.015 κατοίκους.

Ο σημερινός Άγιος Στέφανος, πριν αποτελέσει μία οργανωμένη πόλη με δρόμους, πλατείες, σχολεία, τράπεζες και όλες γενικά τις σύγχρονες ανέσεις, κυριολεκτικά χτίστηκε από το μηδέν (αφού τα μόνα που υπήρχαν ήταν τσακάλια και λύκοι, πουρνάρια και σχίνοι) από εκείνους τους ανθρώπους που, ενώ είχαν τα πάντα, εκδιώχθηκαν με ελάχιστα υπάρχοντα από τις πατρογονικές τους εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η λεωφόρος Μαραθώνος, με κατεύθυνση προς το φράγμα της Λίμνης, στρώθηκε με χαλίκια από πρόσφυγες που δούλευαν από νύχτα σε νύχτα, μέσα στο κρύο και τη λάσπη, με μεροκάματο 10 δραχμές οι άνδρες και 6 δραχμές οι γυναίκες.

Αμέσως μετά την εγκατάστασή τους δημιούργησαν την Κοινότητα Μπογιατίου, που προήλθε μετά από διαχωρισμό από τον Δήμο Μαραθώνα καθώς και προσχώρηση του παλιού Μπογιατίου. Το 1953 δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστές Κοινότητες, γνωστές ως Κοινότητα Αγίου Στεφάνου (Νέο Μπογιάτι) και Κοινότητα Άνοιξης (Παλιό Μπογιάτι). Ο Άγιος Στέφανος έγινε Δήμος το 1995.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82